Instalare camera IP Apexis, Conectarea la camera, transmisie live (Pasul 3)

| 7 decembrie 2011 | 10 Comments

Pasul 3. Conectarea la camera – transmisie live

3.1 Autentificarea la camera
Efectuati dublu click pe iconita IP Camera Tool de pe desktop si in fereastra care apare trebuie sa gasiti doua coloane: prima cu numele camerei (Anonymous in exemplul nostru)  si a doua cu adresa IP alocata camerei de catre router (in cazul nostru 192.168.1.35).

Instalare Camera IP

Efectuati dublu click pe randul cu camera Apexis si trebuie sa va apara fereastra de autentificare la camera (prin care se solicita user si parola).

Instalare Camera IP
Setarile din fabrica sunt:
User name: admin
Password: nu are parola (se lasa necompletat)

Se apasa butonul OK

3.2 Selectarea limbii
Optati pentru una din variantele disponibile; in acest moment nu exista si meniul in Romana.
Instalare Camera IP
3.3 Alegerea modului de conectare

In functie de tipul de conexiune trebuie sa optati pentru una dintre optiunile:

Daca folositi ca browser Internet Explorer (este recomandarea noastra), alegeti ActiveX mode
Daca folositi ca browser Safari, Firefox, Google chrome, alegeti Server push mode
Daca folositi un telefon mobil optati pentru Sign in mobile phone mode
Instalare Camera IP
3.4 Conectarea la camera
Alegeti butonul Sign In corespunzator optiunii de la pasul anterior si trebuie sa aveti flux video de la camera in timp real

Pasul urmator se refera la cauze care determina lipsa de imagine si probleme legate de ActiveX.

Pasul 2. Instalarea software   <> Pasul 4. Lipsa imagine, probleme ActiveX

Tags: , ,

Category: Instalare Camera IP Apexis

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cris spune:

  Am o camera video de exterior si as vrea sa o conectez la laptop,cum as putea face lucrul asta.multumesc

  [Reply]

  admin Reply:

  Este o camera IP? Daca nu are iesire de semnal video?

  [Reply]

 2. simir spune:

  Multumesc foarte mult pentru informatii am reusit sa o conectez la net am sunat un prieten si functioneaza !!! Craciun fericit !!!

  [Reply]

  admin Reply:

  Ne bucuram sa aflam ca ati rezolvat rapid problema. Sarbatori fericite si pentru Dvs.

  [Reply]

 3. simir spune:

  am o camera ip “easy home sentinel” am conectat camera la retea prin wireless si o pot accesa din retea prin ip-ul “192.168.0.100″ toare bune si frumoase dar vreau sa o accesez din internet adica din alta locatie si nu reusesc deloc .. desi am manualul camerei nu tradus nu prea inteleg ce sa fac nu e explicat corect. Pe eticheta camerei apar urmatoarele date :user: admin password:…. DDNS Hostname:best2382.topipcam.org:XXXX user:best:2382 pasword:22???9 (parolele sunt cenzurate dar nu cred ca e important) intrebarea e ce fac cu aceste date ??? ca doar no fi puse aiurea acolo. multumesc !

  [Reply]

  admin Reply:

  Ca sa accesati camera prin internet trebuie sa faceti o setare pe router care se numeste port forward. Inainte de asta, trebuie sa setati pentru camera un IP static (ma refer la adresa 192.168.0.100) si un port diferit de 80 (de exemplu 7400). Apoi faceti port forward in router (pentru portul 7400 la IP 192.168.0.100).
  Trebuie sa testati apoi din alta retea de internet la adresa: http://best2382.topipcam.org:7400.

  Sper sa va descurcati cu ce am scris mai sus.

  [Reply]

  simir Reply:

  Multumesc mult pentru interes !!! daca setez ip-ul static in router nu am probleme cu celelalte dispozitive conectate ??cu restul ma descurc mai putin cu ip-ul static . deci trebuie sa testez din alta retea ca de la mine nu merge ?? si eu care ma chinuiam sa testez din aceeasi retea. Oricum multumesc mult foarte utile informatiile sper sa reusec .

  [Reply]

  admin Reply:

  IP-ul static il setati din camera si nu din router. Trebuie sa intrati probabil la sectiunea Network (sau ceva simila) in camera si acolo sa nu fie bifat DHCP enable sau trebuie sa selectati IP fix sau static (depinde de traducerea din CN). Nu o sa aveti probleme doar daca nu exista un alt echipament cu acelasi IP in reteaua interna.

 4. cornel spune:

  am o cam ip apexis j802 si as dori sa o instalez la un laptop cu internet provenit de la styk usb de la o firma de telefonie mobila. se poate?? cum? va multumesc!!

  [Reply]

  admin Reply:

  Daca doriti sa accesati camera IP de la distanta prin internet folosind o conexiune 3G va recomand un router precum cel de la Edimax model 3G-6200n (mai multe detalii despre acest model gasiti pe http://www.edimax.ro). Routerul are un port USB unde se poate conecta un modem 3G (verificati in lista producatorului modelele compatibile). Daca aveti camera wireless o puteti conecta fara fir la router altfel o conectati pe cablu. Nu uitati sa solicitati providerului de internet neaparat IP fix.

  Aceasta este cea mai simpla metoda. La limita camera poate fi accesata si prin intermediul laptopului de la distanta dar solutia este mult mai complicata si necesita cunostinte mai avansate de IT.

  [Reply]

Scrie un comentariu