Setare email alert camera IP Apexis folosind cont gmail

| 29 aprilie 2012 | 0 Comments

Daca doriti sa activati optiunea de alerta prin email la detectia de miscare prin intermediul unei camere IP Apexis, precum Camera IP Wireless Apexis cu filtru de culoare (COD: APM-J011-WS-IRC) si nu dispuneti de un server propriu de SMTP, una dintre solutii este folosirea serverului de gmail.

Este suficient sa dispuneti de o adresa de gmail, pentru a receptiona mesaje email la detectia de miscare. La mesajul de alerta vin atasate sase poze captate la interval de aproximativ o secunda intre ele. In exemplul nostru am considerat ca adresa: gigel@gmail.com.

Va prezentam in continuare setarile care trebuiesc facute in camera IP Apexis.

Dupa ce va autentificati la camera folosind un user cu drept de Administrator, intrati in meniul other aflat pe coloana din stanga a interfetei grafice si apoi selectati Mail Service Settings.

La  Sender completati cu gigel@gmail.com iar la Receiver 1 puteti completa cu aceeasi adresa sau cu alta adresa de email (alertele vor fi primite la adresa de la Receiver1).

La SMTP Server scrieti: smtp.gmail.com, la SMTP Port completati 465, la Transport Layer Security alegeti TLS. Dupa ce ati bifat Need Authentication, completati SMTP User cu gigel@gmail.com iar la SMTP Password cu parola de la contul de gmail.

Apasati Submit si abia apoi pe Test. Mesajul de confirmare ca setarea a fost efectuata corect este: Test  …  Succeed

mesaj de configurare corecta email alert

Daca doriti sa alegeti la modul STARTTLS in loc de TLS atunci trebuie sa alegeti la SMTP port 25 sau 587.

Ca serviciul de alerta prin email sa functioneze, trebuie activat de la sectiunea Alarm Service Settings, adica: Intrati in meniul other si selectati Alarm Service Settings.  Aici trebuie sa aveti bifate Motion Detect Armed si Send Mail on Alarm.

 

Tags: , ,

Category: Apexis

Scrie un comentariu