Setare email alert camera IP Foscam folosind cont de yahoo

| 29 aprilie 2012 | 0 Comments

Daca in articolul anterior v-am prezentat setarile de email alert folosind conturi obisnuite de gmail, in materialul de mai jos va prezentam setarile in cazul in care folositi conturi de email de la yahoo.

Camerele IP de la Foscam permit trimiterea de alerte prin email la detectia de miscare. La mesajul de alerta vin atasate sase poze captate la interval de aproximativ o secunda intre ele.

Va prezentam in continuare setarile care trebuiesc facute in camera IP Foscam.

Dupa ce va autentificati la camera folosind un user cu drept de Administrator, intrati in meniul de administrare si aici mergeti la Mail Service Settings. In exemplul de mai jos, am presupus ca adresa de email care va transmite alertele este gigel@yahoo.com iar alertele sunt receptionate la o alta adresa, respectiv aurel@gmail.com.

La  Sender completati cu gigel@yahoo.com iar la Receiver 1 puteti completa cu aceeasi adresa sau cu alta adresa de email (alertele vor fi primite la adresa de la Receiver1). In cazul nostru am folosit o adresa de gmail, aurel@gmail.com pentru a receptiona alertele.

La SMTP Server scrieti: smtp.mail.yahoo.com, la SMTP Port completati 587, la Transport Layer Security alegeti None. Dupa ce ati bifat Need Authentication, completati SMTP User cu gigel iar la SMTP Password cu parola de la contul de yahoo.

Apasati Submit si abia apoi pe Test. Mesajul de confirmare ca setarea a fost efectuata corect este: Test  …  Succeed

mesaj de configurare corecta email alert

Nota: aceste setari sunt valabile pentru camere Foscam cu firmware 11.22.2.36 sau ulterior (pentru modelul FI8918W) si pentru camere cu partea de hardware realizata de la jumatatea anului 2011.

Ca serviciul de alerta prin email sa functioneze, trebuie activat de la sectiunea Alarm Service Settings.

Daca in urma acestor setari obtineti mesaj de eroare, este posibil si ca providerul Dvs. de internet, din locatia unde este montata camera, sa va blocheze accesul. In acest caz va recomandam sa incercati si cu setarile pentru un cont de gmail. Aceste setari pot fi accesate aici: Setare email alert camera IP Foscam folosind cont gmail

Tags: , ,

Category: Alarma camere IP Foscam

Scrie un comentariu