Setare email alert camera IP Foscam folosind cont gmail

| 7 martie 2012 | 0 Comments

Camerele IP de la Foscam permit trimiterea de alerte prin email la detectia de miscare. La mesajul de alerta vin atasate sase poze captate la interval de aproximativ o secunda intre ele.

Daca nu dispuneti de un server propriu de SMTP, puteti folosi pentru setarea serviciului de alerte prin email conturi obisnuite de gmail. Va prezentam in continuare setarile care trebuiesc facute in camera IP Foscam.

Dupa ce va autentificati la camera folosind un user cu drept de Administrator, intrati in meniul de administrare si aici mergeti la Mail Service Settings. In exemplul de mai jos, am presupus ca adresa de email este gigel@gmail.com.

Setare email alert camera IP Foscam cu cont gmail

La  Sender completati cu gigel@gmail.com iar la Receiver 1 puteti completa cu aceeasi adresa sau cu alta adresa de email (alertele vor fi primite la adresa de la Receiver1).

La SMTP Server scrieti: smtp.gmail.com, la SMTP Port completati 465, la Transport Layer Security alegeti TLS. Dupa ce ati bifat Need Authentication, completati SMTP User cu gigel@gmail.com iar la SMTP Password cu parola de la contul de gmail.

Apasati Submit si abia apoi pe Test. Mesajul de confirmare ca setarea a fost efectuata corect este: Test  …  Succeed

mesaj de configurare corecta email alert

Daca doriti sa alegeti la modul STARTTLS in loc de TLs atunci trebuie sa alegeti la SMTP port 25 sau 587.

Nota: aceste setari sunt valabile pentru camere Foscam cu firmware 11.22.2.36 sau ulterior (pentru modelul FI8918W) si pentru camere cu partea de hardware realizata de la jumatatea anului 2011.

Ca serviciul de alerta prin email sa functioneze, trebuie activat de la sectiunea Alarm Service Settings.

Tags: ,

Category: Alarma camere IP Foscam

Scrie un comentariu