Tutorial creare cont gratuit la no-ip.com

| 31 decembrie 2012 | 0 Comments

Dupa ce serviciul DynDNS nu a mai fost oferit si in varianta gratuita, utilizatorii care doresc sa acceseze de la distanta, prin internet, echipamente de supraveghere montate in locatii unde nu exista IP static pentru legatura de internet, au cautat solutii alternative.

Cea mai simpla solutie este solicitarea de la furnizorul serviciului de internet a unei adrese IP statice. Dar in acest caz apar costuri lunare pentru acest serviciu.

Pentru a evita astfel de taxe (in unele cazuri nejustificat de mari si ma refer la provideri din Romania) exista servicii similare Dyn DNS, care sunt gratuite. O astfel de solutie este cea data de no-ip.com, cunoscuta de mai bine de 13 ani.

cont no-ip.com

Singura conditie este ca routerul Dvs. sa suporte serviciul no-ip.com in lista disponibila in aparat la sectiunea DDNS. Daca routerul nu suporta acest serviciu verificati si in echipamentul care va fi instalat (camere IP, DVR, NVR, etc), eventual verificati daca nu sunt si update-uri de firmware care sa permita compatibilitatea cu no-ip.com.

Contul la no-ip.com se creaza in maxim 2 minute si are ca pasi principali:

- se acceseaza www.no-ip.com si se merge la Personal Use;

- se alege No-IP Free si se stabilesc: username, password si domeniul gratuit;

- dupa accesarea link-ului primit automat pe adresa de email, contul este activat si poate fi folosit.

Tutorialul complet pentru crearea unui cont gratuit la no-ip.com poate fi accesat aici: Cum creez un cont gratuit la no-ip.com

 

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Diverse

Scrie un comentariu